Pusia Dorotea (f. ca 2010)

Dorotea er ein semilanghåra katt, med vakre farger i pelsen. Me kjenner ikkje nøyaktig alder på katten – ho kom til oss fra Dyrøya, der ho hadde gått ute forvilla i ca 3 år, med kun litt tilsyn fra ein nabo.

Dorotea er ein stille og rolig katt som gjør lite ut av seg. Det er nok på grunn av bakgrunnen hennes som neglisjert utekatt. Dorotea har gjort store framskritt i fosterheim, samtidig som det har tatt tid for oss menneskevesen å vinne hennes tillitt. Det er fremdeles ting ho er skeptisk til etter ca 6 måneder hos fosterheim. Blant annet ukjente mennesker. Men det som er veldig flott med Dorotea er at ho elsker kos! På hennes premisser, så klart! Hodekos er superbra, ryggstryking tolereres, mens magekos er uaktuelt.

Dorotea har lyst til å vere sofaen og husets dronning, og passer best i ein heim der ho enten får vere einaste dyr, eller evt saman med andre katter som er veldig laid back. Ideelt ein litt stille heim der ho likevel får masse oppmerksomhet fra sine mennsker. Dorotea er innekatt i dag og kan gjerne fortsette som det. På grunn av bakgrunnen hennes som utekatt er det viktig at ho må bli ordentlig etablert i ny heim før ho evt slippes ut. Eventuelle adoptører bør vere klar over at det kan ta noen måneder før ho blir vant til ein ny heim.

Dorotea er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2600. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.