Pusia Dorotea (f. ca 2010)

Dorotea er ein semilanghåra katt, med vakre farger i pelsen. Me kjenner ikkje nøyaktig alder på katten – ho kom til oss fra Dyrøya, der ho hadde gått ute forvilla i ca 3 år, med kun litt tilsyn fra ein nabo.

Ho er ein stille og rolig katt som gjer lite ut av seg, ei forsiktig og nydelig kattesjel. At ho er litt på defensiven henger nok saman med bakgrunnen hennes som neglisjert utekatt. Dorotea har gjort store framskritt i fosterheim i løpet av et halvårs tid. Ho kan framleis vere skeptisk til ting, men det som er veldig flott med Dorotea er at ho søker til (sine) mennesker og elskar kos! På hennes premisser, så klart! Hodekos er superbra, ryggstryking tolererast, mens magekos er uaktuelt.

Så Dorotea er klar for adopsjon som kosekatt med umiddelbar virkning… Og i ein heim som passer til henne trur me ho kommer til å fortsette å utvikle seg til å bli enda meir trygg og tillitsfull katt. Dorotea har lyst til å vere sofaens og husets dronning, og passer best i ein heim der ho enten får vere einaste dyr, eller evt saman med andre katter som er veldig laid back. Ideelt ein litt stille heim der ho får masse ‘lavmælt’ oppmerksomhet. Dorotea er innekatt i dag og kan gjerne fortsette som det. På grunn av bakgrunnen hennes som utekatt er det viktig at ho må bli ordentlig etablert og trygg i ny heim før ho evt slippes ut. Hennes adoptører bør vere klar over at det kan ta litt tid før ho blir vant til ein ny heim.

Dorotea er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2600. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.