Pusia Bothilde (f. ca 2016)

Bothilde er ei vakker lita pusefrøken som kommer ifra Botnhamn på Senja, og hun hadde gått ute lenge før hun ble fanget inn.
Da hun kom i fosterhjem hos DBT var hun drektig. Hun fødte kattungene på sommeren 2018 og oktober samme år, flyttet hun inn på hjelpesenteret. Hun antas å være rundt 3 år.
I mars flyttet Bothilde inn i fosterhjem og trives godt sammen med 9 mnd fosterpus. Hun er kommet hit fordi det ble rett og slett for meget med mat og godbiter. Her spiser hun spesialfor kontrollert av foringsmaskin og får ikke snacks og godbiter.
 Hun ble fort trygg på sitt nye menneske, men er var for brå bevegelser. Hun mjauer og småprater og da er det ofte fordi hun vil ha oppmerksomhet i fra fostermor eller fosterpus. Hun en ei skikkelig malende kosepus og hopper gjerne opp på sofen og ligger tett inntil deg når hun er blitt trygg.
Bothilde vil gjerne sove på senga og hilser gledelig når det blir morgen med å male og gnikke hodet mot hånda.
Hun liker å bli børstet, men går når det er nok. Innimellom må kos skje på hennes premisser og det kan skje at hun sier stopp ved å daske forsiktig med labben.

Hun er ei rolig og laidback katt som liker å ligge der sola steiker,studere fuglene gjennom vinduet, men inni mellom får hun  raptus og klatrer fort og hopper langt og derfor er det lurt å ha et stort stødig stativ. Sammen med fosterpus leker de i tunneler og jakter på hverandre og det er god underholdning.

Bothilde har lært gjøre triks, som å «sitte bamse» for å få godbiter. Hun kommer så fort det rasler i godteposer og hun er en liten godtegris,men erfaringen er at hun absolutt ikke må bli bortskjemt på det. Hos fostermor må hun være aktiv og klatre i klorestativet for å få «godbiter».  Hun er så glad i mat at hun ikke vet at det er hentet fra dagens porsjon tørfor.

Bothilde går godt overens med andre katter, da hun er vant til å ha mange katter rundt seg på hjelpesenteret, men hun synes det er greit med litt ro og hun vil nok også trives i et hjem som enekatt. Bothilde vil nok trives best med en familie med litt større barn.

Bothilde har fått helsesjekk og ormekur, og hun er ID-merket, kastrert og vaksinert.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha mer enn det dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.