Pusia Askepott (f. 2007)

Askepott kler sitt navn; hun er en lekker, mørkhåret og smart katt med oppvakte gule øyne. Og lik prinsessen i eventyret har hun et særlig godt øye til menn. Askepott er en katt som alle fort blir glad i. Hun er veldig omgjengelig og hilser pent på alle som besøker hennes ballsaler. Det vil si, andre katter blir ikke ønsket hjertelig velkommen. De blir øyeblikkelig kjeppjagd, emmm unnskyld, eskortert ut over grensene for hennes prinsesserike. Små barn har hun heller ikke tålmodighet med. Små hunder derimot kommer hun godt over ens med, og virker å anser dem som gode venner.

Askepott er vant med å være ute og holder seg nært veggene til sitt palass. Men i følge fostermor er hun en «street smart» prinsesse som av og til stikke innom undersåtter i nabohusene for å se om hun kan få sjarmert til seg litt snop der også. Askepott er en snill og rolig katt som ofte er å finne sovende i vinduskarmen. Hun trenger å ha det litt rolig rundt seg slik at hun får all nødvendig skjønnhetssøvn. Det er ikke alltid hun har lyst til å vaske sin silkemyke pels, og setter derfor pris på å få hjelp fra lakeier med klut og lunket vann i forgylte vaskefat. Røyting driver hun i liten grad med. Derimot elsker hun å leke. I hennes hode er hun en kattunge og ikke ei moden dame på 11 år. Men hun kjenner alderen litt på ryggen. For Askepott er mat hennes medisin. Det er det viktig at hun får et godt kvalitetsfór, og da helst våtfór. Om hun ikke får det blir det en del pinlig fjerting, lettere betent tannkjøtt og trøbbel med urinveiene. Kort sagt; Askepott er en seniorkatteprinsesse som trenger litt ekstra oppmerksomhet og oppvartning på noen få områder, men som vil gjengjelde innsatsen med sitt vakre åsyn og kjærlighet.

Askepott har fått helsesjekk og ormekur og hun er ID-merket, vaksinert og kastrert.
DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha det minst dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.