Monsen Sergio født 2014

Sergio er en sosial, snill mons som har kommet inn i varmen etter å ha gått ute lenge på lykke og fromme, overgitt til seg selv i kampen om å overleve her nord. Sergio har taklet overgangen fra hjemløs og uønsket til husvarm, menneskekjær kosekatt helt ypperlig. Han er en skikkelig sofagris, liker godt kos når han selv vil, men foretrekker å sove for seg selv.
Etter noen år ute på raill, er det godt å slappe av som innekatt. Han er ikke spesielt leken, så han passer best hos en familie som ønsker seg en bedagelig, kosen katt som ikke lager så mye leven. Han vil neppe passe inn i en barnefamilie da han ikke liker mye høye lyder, og at barn kan ha vanskelig for å tolke signaler fra ham om at «nå vil jeg helst være for meg selv».

Sergio er dessverre smittet med FIV, men han er ellers helt frisk. FIV er et virus som på sikt ødelegger immunforsvaret og forårsaker katte-aids. Det kan sammenlignes med det menneskelige HIV-viruset. Han kan leve et langt godt liv med det, men det finnes ingen kur dersom han på et tidspunkt utvikler katte-aids. Pga smitten er det veldig viktig at han holdes som innekatt slik at han ikke smitter andre katter, og utsetter seg selv for smittsomme sykdommer, husk at han har nedsatt immunforsvar. Dette synes han heldigvis er helt greit. FIV smitter mellom katter via paring og slåssing, og er ikke farlig for mennesker eller andre dyr.

Sergio er kastrert og ID-merket, har fått helsesjekk og ormekur. Han er ikke vaksinert da FIV-positive katter ikke anbefales å vaksineres. DBT tar vanligvis et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha mer enn det dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen. Siden Sergio har FIV omplasseres han gratis til det riktige hjemmet som ser verdien i en katt mange normalt sett ikke vurderer.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.