MONSEN SELEVAN (f. 2018)

Hei! Æ hete Selevan, og æ blei født ute, på bygda. Balsfjord eller no sånt. Æ trur ikke det e nå bra, for æ hør av og til nå mumling…pokkers balsfjordvind. Ka nu enn det betyr. Noen folk fra dyrebeskyttelsen catnappa mæ. Dem tok mæ inn i varmen. Dem tok vare på mæ, og va grei med mæ, men æ syns det hele va litt rart. Plutselig kom det et damemenneske og et mindre damemenneske (æ lukta det, hallo). Dem sa dem skulle passe på mæ. Det va en god følelse. Æ kjente æ blei litt glad inni mæ.

Men det va nu fortsatt veldig rart. Kem e nu egentlig de her menneskan? Så æ gjemte æ bare under sofaen. Va godt og mykt under der. Va sånne grå og hvite klumpa der. Pusta dem av og til inn. Det va ikke så godt. Va et sånt monster som bråka som farsken, den spiste de her klumpan. Da blei æ redd. Den bråka og va skummel. Trur det hete støvsuger. Æ må bli vant til det monsteret, for æ skal vær den tøffeste i huset!

Æ e skikkelig glad i å lek. Æ leka med alt. Absolutt alt, så ta vare på ting du e glad i. Mohahaha! Blei litt ekstra glad i fiskestanga. Ho der matmora skulle liksom fisk mæ ut fra sofaen. Hallo, æ e ei katt, ikke en fisk! Æ innså at det va trygt å kom ut, selv om matmor og kidden hennes trudde æ va en fisk.

Æ forsiktig, for æ e skeptisk. Så det e ikke sikkert du får stryk mæ. Æ bare smyyyyg mæ vekk, som en ninja. Men æ e nysgjerrig. Farskens nysgjerrighet, æ klar liksom ikke la vær. Æ e så lettlurt. Bare æ hør en leke eller mat, så e æ der. Og siden æ e litt ninja, så følg æ etter dæ uten at du vet det. Æ tør også sov ved siden av dæ, så æ e litt tøff. Æ e altså ikke redd for å fløtt, det kommer til å gå fint, så lenge du e snill med mæ. Ho matmor og matungen hennes har vært skikkelig snill med mæ, men no e æ klar for mitt «foralltidhjem».
Se kor søt æ e! Hvis dokker har ei katt fra før, så blir æ veldig glad. Æ lika å ha en lekekamerat. Det gjør mæ så trygg. Bare kom og hils på mæ. Du e hjertelig velkommen.

Selevan er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle katter over 12 mnd, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.