Monsen Røder (f. ca 2009)

Røder er en staselig, korthåret og rød-tigret monsemann på ca. 8-10 år. Han har en rolig, kontaktsøkende, fortsatt leken, av og til skvetten personlighet. Han ble en gang gitt bort når opprinnelig eier ikke kunne ha ham mer, men har trolig opplevd en kortere periode med mishandling og ble til slutt fraflyttet. Han gikk ute i omtrent ett år, men fikk servert mat av noen snille mennesker i ei tom leilighet med kattedør uten å vise seg for noen. I fosterhjem har derimot huskatten fått utfolde seg igjen, og tillit til et nytt menneske tok ikke lang tid bare det ble servert mat og kos, som er veien til Røders hjerte. Likevel er han redd for oppførsel han kan oppfatte som truende selv om det er i beste mening, og er veldig ukomfortabel med lyder fra ukjente mennesker i sine omgivelser. Om det skulle komme et ukjent fjes for nær (på tur inn i døra) går han og gjemmer seg, gjerne bak sokkeskuffen. For skuffer kan han åpne. Men til tross for angsten kommer huskatten oftest like fort ut fra gjemmestedet når det er trygt igjen, spesielt når de han er glad i er i nærheten. Han er mer modig sammen med dem enn uten, og kommer til deg når du puser på ham hvis han synes det er fristende nok.

Røder elsker ingenting mer enn å få ligge i fanget eller i senga (ikke under teppet) i flere timer eller hele natta, tett opp mot mennesket sitt, og gir beskjed når han ikke har fått kos nesten på samme måte som når han vil ha mat. Signaturtrekkene hans er å gjemme hodet sitt i hånda di og/eller sleike på deg når han setter pris på nærværet. Han tolererer både biltur (i en stille elbil, riktignok) og å bli bært uten å klage, men liker det ikke noe særlig. Han viser ingen tegn til å mistrives som innekatt i en middels stor leilighet, men har nok godt av å få være ute når han vil. Han trenger også et sted han kan gjemme seg når det blir for mye. Gjerne et lett tilgjengelig sted slik at kos kan brukes som en enkel overbevisning til å komme fram igjen.

Røder egner seg aller best som terapidyr, gjerne for ensomme som trenger selskap, i rolige omgivelser. Familier med relativt voksne barn kan også fungere, men det er ikke kjent hvordan han takler mange mennesker eller andre katter i området sitt. Han trenger tid til å utvikle tillit til deg, og det er viktig at du ikke misbruker denne tilliten, for du er det eneste han virkelig kan stole på. Han trenger også lek og mye kjærlighet, og har alltid like mye å gi tilbake. Men man trenger ikke være hjemme hele dagen. Han venter tålmodig på deg og er rask å ønske deg velkommen hjem.

Røder er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2600. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.