Monsen Rincon (f. 2015)

Rincon kom til oss i begynnelsen av januar etter å ha streifet rundt som hjemløs en stund. I begynnelsen var han veldig redd og gjemte seg over lang tid under den trygge sofaen til fosterfamilien sin. Plutselig en dag var han lei av å ligge under sofaen og ville ut å hilse på forsterfamilien og utforske omgivelsene. Rincon viste seg å være en tøffing som etter bare noen timer med utforskning la seg til rette i fanget hos fostermor. Å ligge i fanget er det beste Rincon vet. Hvis fostermor ikke har tid til å kose, ettersom Rincon helst vil kose over flere timer i strekk, liker han å bare slappe av og gjerne sove i fanget. Rincon søker stadig mer nærhet til mennesker, og viser en trygghet i kunne være så nær som mulig.

Han er en pratepus, og prater i vei mens han følger etter fostermor for å finne ut om det er tid for godmat eller om han får komme oppi fanget. En mer kosete og snill pus skal man lete lenge etter! Rincon er renslig og går alltid i dokassen sin, han aksepterer også bæring og løfting. Til tross for at Rincon har blitt veldig tam og snill, kan han bære noe preg av å ha oppholdt seg ute over lengre tid. Plutselige høye lyder eller brå bevegelser som er nye kan være litt skummelt, men han synes det er greit hvis han får trekke seg litt tilbake når det blir for mye. Dermed kan det være greit med et rolig hjem for Rincon uten barn og andre dyr, hvor han kan få den tiden han trenger på å bli trygg i nye omgivelser og bli kjent med sine adoptivforeldre.

Rincon er smittet med FIV, men han er en frisk katt som kan ha mange gode år foran seg dersom forholdene legges til rette. FIV kan sammenlignes med menneskelig HIV, og er et virus som over lang tid bryter ned immunforsvaret til verten. Derfor er det viktig at katter som er smittet holdes som innekatter, slik at de ikke utsettes for potensielle infeksjonskilder, som kan gjøre at viruset utvikler seg til katte-aids. FIV rammer kun katter, og kan ikke smitte verken folk eller andre arter enn katt. Smitten spres i all hovedsak via bitt, eller paring.

Rincon er kastrert og ID-merket, og har fått ormekur. Fordi han er smittet med FIV, omplasseres han gratis til det riktige hjemmet. For oss er det viktigste å finne noen som er villige til å gi Rincon en trygg og god framtid.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.