MONSEN ØIEL (f. 2014)

Den godt voksne sliteren Øiel (antatt født i 2014, muligens tidligere) er en veldig sosial, tam og kosen katt som det er lett å bli glad i.

DBT ble i juni 2019 gjort oppmerksom på denne staselige karen som hadde gått ute i flere år og som ingen visste hvor hørte til. Etter innfangning og veterinærbesøk, ble han plassert i fosterhjem og det viste seg etter hvert at han var en skikkelig kosekatt. Til tross for at han har vært hjemløs lenge, er det tydelig at han ikke har glemt at han har hatt et hjem en gang i tiden, og han koser seg stort når han får oppmerksomhet. Selv om han har fått mat og delvis er blitt tatt hånd om der han har passert, er det tydelig at han nå setter pris på en mer stabil tilværelse, og særlig det å få full oppmerksomhet. I blant blir han så ivrig når det koses, at han må kose-bite litt, og så tar han tak i hånda di med potene og holder den fast. Han har frostskader på ørene (spesielt synlig på det ene øret), men det er ikke noe som trenger behandling.

Øiel synes det er helt OK å få ligge i en god stol, men foretrekker helst senga. Han holder fostermor med selskap overalt, og han sitter/ligger gjerne i vasken når hun er på badet. Han er en trygg og fin mons, men har dessverre ikke så mye til overs for familiens andre katter og jager dem gjerne, muligens pga at han ikke vil dele de tobeinte med noen andre? Vi vet ikke hvordan han går sammen med små barn, og heller ikke med hunder, men han er nok leken nok til at barn vil oppfatte han som en kompis, men kanskje vil kosebitinga hans oppleves som litt skremmende. Det er ikke utenkelig at han kan gå overens med både hunder og andre katter, selv om han (foreløpig) ikke trives sammen med de andre kattene i fosterhjemmet. Den/de som adopterer Øiel får en hengiven og kosen venn som setter pris på å få være sammen med deg overalt!

Øiel er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle katter over 12 mnd, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.