Monsen Ohm (f. 2012)

Ohm på 5 år kom til Dyrebeskyttelsen sammen med to søsken og sin mor. De tre ble født under en minibuss i Ballangen sentrum og ble matet og passet på av en snill familie rett ovenfor. Den første tiden av Ohm liv sammen med mennesker, i hus, var preget av skyhet og høy grad av tilbaketrukkenhet.

Det tok nesten året før fosterhjemmet fikk lov å stryke på ham, men lenge før det var han såpass trygg at man fikk leke og være nært ham. Når koden var knekt dog, gikk det kjemperaskt fremover, på mange måter i allefall. Ohm ble til en koseklump av dimensjoner, og sier svært gjerne i fra om du slutter å kose på ham, ved å forsøke og hente hånda di tilbake. Ohm trenger gjerne et rom hvor han føler seg ekstra trygg. I forrig fosterhjem var dette soverommet, hvor han delte seng med matfar og endel andre katter. Resten av huset var ikke så interessant, eller trygt, for ham.

Ohm er vanskelig å få inn om man slipper ham ut, men i et hjem hvor han kanskje får være eneste katt, tror vi dette vil endre seg betraktelig, gitt litt tid. Ohm elsker å leke, men ikke like mye som han elsker kos. Kos først, så, kanskje, leking! Han trenger mye ro og forutsigbarhet, høye, bråe lyder, mye styr og bevegelse, er ikke Ohms favoritt-ting.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha mer enn det dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.