Monsen Mr Maurits (f. 2011)

Mr. Maurits er en stålgrå majestetisk guttekatt som ble fanget inn i Maursund utenfor Skjervøy i juli i år etter at han hadde vært observert gående ute der siden i vinter en gang. Han var veldig sky før han ble fanget inn, og er ennå en noe engstelig kattegutt som imidlertid tydelig bærer preg av å engang ha vært en tam katt som har hatt med mennesker å gjøre. Han lar seg nå kose med; noe han liker godt, men gjemmer seg fort hvis man kommer brått inn eller hvis andre skumle lyder som f.eks. når støvsugeren blir slått på. Han liker etter hvert godt å bli børstet i pelsen.

Han trenger et trygt og rolig hjem uten for mye bråk. Anbefales derfor til et hjem med voksne rolige mennesker, evt. der det er store barn som ikke herjer og bråker. Han er nå i et fosterhjem med flere andre fosterhjemskatter, og det går egentlig bra, men fosterhjemmet observerer at det av og til er litt pels på golvet så fostermor tror at han kanskje av og til havner litt i tottene på et par av de andre kattene. Av den grunn vil det kanskje være best om han kommer til et for alltid hjem hvor han får være alene eller hvor det kanskje kun er en katt fra før, og kanskje da helst en pusi da det virker som det er de andre monsene han har «vært litt i tottene på» Han ønsker nok etter hvert å få lov til å være ute da fostermor ser at han sitter lengselsfullt i vinduskarmen og kikker ut. Fostermor tror imidlertid at han trenger ganske mye lenger tid på å få lov til å være innekatt og får lov å bli helt trygg som innekatt før man begynner å slippe han ut.

Han er en elskelig kattegutt som trenger masse kjærlighet og omsorg for å få blomstre og være trygg, men når det er rolig rundt han så kan han komme å legge seg i sofaen; inntil videre litt unna deg, men han kommer garantert til å komme nærmere med litt mere tid og stunder.

Mr. Mauritz er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2600. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.