Monsen Lancelot (f. 2013)

Lancelot er en leken katt, som vokste opp i en fjøs i Lavangsdalen uten mye menneskekontakt. Han var til å begynne med veldig skeptisk til å flytte inn i et hus med flere mennesker samt barn. Han likte seg mye bedre sammen med de to andre kattene i huset som og tilbringer fortsatt mye tid med dem. Etter noen forsiktige tilnærminger er Lancelot nå blitt ganske trygg på mennesker, og særlig de menneskene som gir han mat. Det er helt greit for ham at han blir kost med når han spiser, men er riktignok litt mer forsiktig med kontakt og kos ellers. Men han liker det, når han først har bestemt seg for å tørre å ta kontakt. Han liker ellers å «prate» en del og er flink til å underholde seg selv med leker – helst med noe som triller og lager litt lyd. Men han blir naturligvis bare storfornøyd når vi mennesker begynner å leke med han.

Ettersom han fortsatt er litt sky er det nok best at han finner en rolig familie uten små barn. Det er bare en fordel hvis det bor andre katter i den nye familien, men hunder blir han nok ikke venn med. Det er viktig at han får tid til å bli trygg i nye situasjoner og at vi mennesker respekterer når han trekker seg tilbake.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha mer enn det dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.