Monsen Helios (f 16.05.2016)

Helios er en svart korthåret katt med hvite tegninger. Han ble født ute i Hognfjord på Sortland, og plassert i fosterhjem i Tromsø i september 2016. Den gangen var han engstelig og forskremt, men ettersom han ble kjent med fosterfamilien ble han gradvis mye tryggere på både seg selv om omgivelsene.

Selv om Helios har gjort enorme fremskritt i fosterfamilien og her på hjelpesenteret er han fremdeles en herremann i stadig indre konflikt. Han er omtrent like store deler reddfis og kosegris, og noen ganger kommer disse personlighetene i konflikt. Men når han kommer over frykten er han en koseklump uten like, og mens andre katter gjerne legger seg ved siden av deg er Helios en katt som aktivt trykker seg inntil deg og vil ligge så nært han bare kan komme. Fosterhjemmet beskriver han slik: ”Får han krype opp i fanget ditt, eller oppå magen din når du ligger flat, så kommer han snikende fortere enn du kan stave ”tunfisk”. Han elsker å følge med på videospill på tv, og leker mer enn gjerne med lekene sine på egen hånd. Har du attpåtil en laserpenn å tilby er han over tak og vegger før du får sukk for deg. Han elsker å se ”fugletv” som vi kaller det når han sitter i soveromsvinduet og følger med på livet utenfor huset.”

Helios vil nok aldri bli en tøffing, men han har gjort enorme fremskritt mens han har vært hos DBT. Han har sluttet å stikke seg unna så fort det kommer nye mennesker, og er i dag for alle praktiske formål en helt vanlig katt – bare litt engstelig. Han går overens med andre katter og flørter gjerne med hjelpesenterets kattefrøkner, om enn med litt varierende hell. Vi tror han kan passe i mange familiesituasjoner, så lenge det ikke er veldig mye støy og kaos i omgivelsene. Etter en tid vil han nok også kunne bli en fin utekatt, men det er viktig at han får lang tid til å bo seg inn i sitt nye hjem først.

Helios er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2600. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.