Monsen Helios (f 16.05.2016)

Helios er en svart kort håret katt med hvite tegninger. Han ble født ute i Hognfjord på Sortland. Han ble fanget inn og plassert i fosterhjem en måneds tid før han ankom Tromsø I september 2016. Da livet ikke startet innenfor trygge rammer har Helios hatt en noe vanskeligere mål å nå for seg selv. Han har brukt litt lengre tid på tillit enn andre har hatt, så derfor er ikke han enda hundre prosent trygg på ukjente mennesker. De han kjenner her i huset har han skapt god tillit til, og har derfor endt opp med å vise oss en herlig personlighet den tiden han har vært sammen med fosterfamilien sin. 

 

Han var knappe 4 måneder når han kom til oss i september 2016, å svært usikker på seg selv og omgivelsene sine så derfor var det en svært redd liten herremann som kom i hus. Vi hadde mange samtaler med han om hva han kunne forvente av oss, og hva vi ville tilby han i vårt hjem. Han fikk muligheten til å ta ting på sine premisser. Det ble derfor ikke lagt noe press på han den første tiden han var her. Tiden gikk og sakte men sikkert lot han forsvarsmurene slippe taket litt etter litt. Han ble lokket med fisk, godbiter, tunfisk og en uendelig andel med leker som fristet utviklingen hans. Han fikk lov å utforske rommet han bodde på, han fikk bli kjent med ny lukter og de nye omgivelsene sine helt på egen hånd. Noen måneder inn i arbeidet startet han som bodde på soverommet å forsiktig å kose på Helios, det ble noen sjokkerte blikk og kilevinker men ikke lenge etter måtte selv Helios innse at dette var jo ikke så ille. Helios har nå utviklet seg til å bli en koseklump uten like fra de han stoler på. Får han krype opp i fanget ditt, eller oppe magen din når du ligger flat så kommer han snikende fortere enn du kan stave: «Tunfisk» Han elsker å følge med på videospill på tv, og leker mer enn gjerne med lekene sine på egen hånd. Har du at på til en laserpenn og kunne tilby han, så er han over tak og vegger på jakt etter prikken før du får sukk for deg. Han elsker å se «fugletv» som vi kaller det når han sitter i soveromsvinduet og følger med på livet utenfor huset. Så vi har større tro for at med tiden vil han også få godt av å bli utekatt. 

 

Helios er enda litt skvetten av seg, og en del usikker på fremmede mennesker. Så for han er det beste nå slik vi ser det som fosterhjem at han har tre alternativ til forevig hjem. Som er i våre øyne følgende:  

En familie med eldre barn som kan gi han mulighet til å skape tillit og til å trekke seg tilbake om han trenger det. 

Et par som ønsker en kjærlig men litt usikker pus de kan overøse med mye kos og godis. 

Eller en enslig person som ønsker seg selskap. 

 

Om dette treffer hjerterota, og dere kan gi han tiden til å bli kjent med dere og i Helios sine øyne bestikke han med ubetydelig mengder Dreamies og tunfisk. Da vil dere få en herlig liten kosepus på 2 år som gir mye av seg selv, mange ablegøyer, herlige stunder med kos på sofaen og ikke minst en følgesvenn for livet.

Helios er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2600. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.