Monsen Azuma (f. 2016)

Azuma er en mons født ca 20. juni 2016. Han kom til Tromsø sommeren 2016 med privatfly sammen med sin søster Askja og flere andre Bodøkatter. Azuma var en svært redd og forvillet mons da han ble tatt inn av dyrebeskyttelsen etter å ha bodd ute i kattekoloni med liten eller ingen kontakt med mennesker.

Azuma har vokst til å bli en rolig fyr som har vært en mer eller mindre frivillig støttekontakt for ei lita forvilla pusi som fosterhjemmet tok til seg. Han er venn med alle de andre kattene i fosterhjemmet og passer derfor veldig godt sammen med en familie som har en katt fra før. Han er riktignok fremdeles litt sky og trives veldig godt med å sove inni en av sine mange kattehuler, mer eller mindre hengende ut fra de ettersom han har blitt lang og særdeles fluffy med tiden. Selv om Azuma ligger inni hulene er han mottakelig for kos.

På grunn av sin lange pels behøver han en familie som er villig til å bruke tid på pelsstell og som kan stusse pelsen i stumpen hans av og til.

Azuma er nå en innekatt, men vi tror at om han får tilgang til rolige uteområder så er det mulig han kan trives der også. Det er fordelaktig om hans nye familie ikke har små barn i tilvenningstiden ettersom han behøver god tid på å bli trygg i rolige omgivelser.

På grunn av hans personlighet tror vi at han vil passe veldig godt sammen med mindre barn når han har fått godt tid på seg til å bli trygg i sitt nye hjem og har blitt kjent med sin nye familie.

Hver morgen møter han fosterfamilien i soveromsdøra og løper i forveien inn på kjøkkenet for å få godmat. Dette er foreløpig eneste tidspunktet hvor han kommer frivillig for å få kos og mat. Vi tror at i et hjem med færre kattepuser enn i fosterhjemmet, og hvor han kan få bøttevis av oppmerksomhet og kjærlighet så vil han blomstre til å bli en trygg og oppsøkende monsemann.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha mer enn det dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.