Monsen Agos (f. 2015)

mde

Agos er en kosepus av de sjeldne, og leter nå etter sitt forevighjem som vil skjemme han bort med mengder av kos og oppmerksomhet. Han ble fanget inn høsten 2016 etter å ha vandret rundt hvileløst over lang tid – sliten, tynn og redd mennesker. Heldigvis fikk han muligheten til en ny start ettersom man kunne ane at han en gang hadde hatt et hjem! Tiden på vandring gjør at han fortsatt er skvetten, men han har tilpasset seg livet som sofa- og kosepus veldig bra. Han elsker å ligge på fanget eller inntil matmor, og er tidenes varmepute! Pga av sin fortid vil han ikke passe inn i en familie med småbarn, men fostermor tror større barn kan gå bra. Han kan både kosebite og bruke klør i jakten på kos, men gjør det ikke for å være slem. Han skal fortsette som innekatt da den store verden utendørs ikke frister mye, samt at han nok kan bli skremt fra å komme hjem om han slipper ut. Han er fortsatt en pyse selv om det er lett å glemme når han er som en skygge i jakten på å få våtmat. 😉 Han liker å leke på egne premisser, og ettersom bestikkelser for å få han trygg har gjort han litt overvektig har han godt av å bli aktivisert. Det er viktig at man gir han tid til å bli trygg i nye omgivelser, men når han først blir varm i trøya har man tidenes kosekatt!

Agos har påvist tannsykdommene periodontitt og tannresorpsjon, så det er viktig at han følges opp jevnlig med tannbehandling hos veterinær. Han mangler tårekanaler så væsker noe fra øyene. Ellers er han perfekt!

Agos er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2600. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.