Lord Potote, født ca 01.06.13

lord P 1Lord Potote (til daglig kalt Plutteplutt) er en korthåret, hvit og grå pusegutt som ble fanget inn sammen med moren sin i slutten av august 2013. Han hadde da levd sine første måneder uten menneskelig kontakt. Først ble de plassert i et fosterhjem sammen, men fordi moren var veldig forvillet og dermed et dårlig forbilde, kom lille Potote til oss da han var ca. fire måneder gammel.

Til å begynne med lå han innerst, under senga på ”kattehybelen” og gjemte seg inni ett pledd når jeg var tilstede. Han freste og trykket seg inntil veggen når jeg forsøkte å nærme meg. Det var veldig tydelig at han overhodet ikke forstod hva slags merkelig skapning jeg var og hva jeg ville han! Han reagerte ikke engang på stemmen min, uansett hvilket toneleie jeg brukte og hvilke lyder jeg lagde. Heldigvis var han nysgjerrig og matglad, som kattunger skal være. Når vi ikke var inne på ”kattehybelen” kunne vi høre at han lekte og romsterte rundt. Ved hjelp av disse spennende lekene og godbiter fikk vi mer og mer kontakt. Etter en stund ble Potote introdusert for de andre kattene i huset. Dette var stor stas. Endelig var det noen som snakket hans språk! Han ble øyeblikkelig interessert i den superkule, tenåringspusen Bucksy. Så lenge Bucksy var i synsfeltet glemte Potote fullstendig at han var redd og skeptisk til mennesker. Da kunne han til og med klatre opp på fanget for å få kos! I løpet av svært kort tid ble han en del av familien. Nå er han fostermors lille Plutteplutt, som kan bæres rundt av henne, og som gjerne vil ha suss og kos. Som kattunger flest er han høyt og lavt i full fart, og han plager vettet av sine eldre ”fostersøsken” fordi han er så energisk og ivrig. Halen er alltid rett til vers!

Potote har til nå ikke så mange erfaringer med andre mennesker enn fostermor og fosterfar, og er derfor litt skeptisk til nye folk. Han er skeptisk til nye situasjoner, men han trenger bare å få trygghet og positive erfaringer for å forstå at verden ikke er så skummel. Han er ikke vant til barn, men kan nok adopteres til noen med store barn.

Han er vant til å bo sammen med andre katter, men siden han har en litt egosentrisk væremåte burde han helst bo sammen med svært tålmodige katter.

Potote er i utgangspunktet en innekatt, men han kan nok ha stor glede av å få være ute når han blir trygg nok.

Potote er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha mer enn det dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.