Hunden Storm

Omplasseres gjennom eier:

Storm er en 5 år gammel kastrert hannhund, blanding av samojed og Keeshond. Han veier rundt 30 kg, er vaksinert og id merket.

Han har mye pels med tykk underull på vinteren og tåler derfor en del kuldegrader.
Han krever en del pelsstell, og for å holde pelsen fin må han børstes jevnlig flere ganger i uka. Børsting går helt fint så lenge man ikke tar for hardt i, for han liker ikke når det lugger. Om sommeren krever han enda hyppigere børsting. Han blir fort varm på sommeren og elsker derfor å bade for å kjøle seg ned.

Han er hjemme alene når eier er på arbeid og da går han løs inne i huset. Han liker ikke å ligge i bur inne, da bjeffer han hele tiden. I bilen har det gått helt fint å ha han i bur. Han kan stå ute i løpestreng, men på grunn av vakthundinstinktet så bjeffer han på alt som rører seg eller om han hører noe ukjent.
Inne varsler han også om det kommer besøk og er veldig ivrig når han skal hilse.

Han er snill med barn, men trekker seg unna om de blir for pågående. Det kan virke som at han ikke er klar over størrelsen sin, så det er lett at han kan dytte små barn overende når han går forbi dem. Eier tenker at han passer best i et hjem uten små barn. Større barn går greit så lenge de klarer å forstå når han gir tegn til at det blir for mye for han.

Han krever mosjon hver eneste dag i form av minst 1 lang tur ( min. 30 min) eller flere korte, og maser veldig om det blir for lite turer. Han trenger derfor en eier som er glad i å være ute på tur.
Han kan også være en sofagris og kan gjerne bli koset med i timevis om man orker det. Han er veldig snill og er veldig glad i menneskene sine. Han kommer gjerne å sniker hodet sitt under armen på eier, og liker å ligge tett inntil eier i sofaen. Oppmerksomhet er noe han aldri får nok av.

 

Han er veldig engasjert i mental trening og tar ting ganske fort så lenge du har en godbit. Han kan kommandoer som sitt, dekk, rull rundt, sitte bamse, gi labb, bli, vente på godbit og «på plass». Han kan også «gå fot» så lenge du har godbit i hånda. Han har også lært litt søk etter godbiter,så han er en smart hund.

Han er ikke jevnlig sosialisert med andre hunder, så han kan reagere noe aggressivt mot enkelte andre hunder når eier går på tur. Da bjeffer han og trekker mot den andre hunden. Når eier har hatt besøk av hunder hjemme så virker han noe frustrert til å begynne med, men det går over etterhvert som de finner ut av plassen sin. Han har derimot aldri gjort noe mot noen andre hunder, og eier tenker at han er usikker siden han ikke møter slike situasjoner oftere.
Han fungerer ikke sammen med katter og mindre husdyr, de vil han jage på.

Han er en hund med et hjerte av gull, og det er med veldig tungt hjerte at eier har bestemt seg for å omplassere han. Han er som et barn for eier, men de ser at de ikke vil klare å dekke de behovene han fortjener og har krav på.
De ønsker gjerne at han kommer til en familie i Troms, slik at de kan besøke han. De hjelper gjerne til med å passe han når det trengs. Det er ønskelig at ny eier(e) er interessert i å ha Storm på trening/kurs og ikke bor midt i byen.

Er dere interessert i Storm, så send mail til: hundegruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.