Holly og Helios, (f. ca. juni 2014)

holly-og-helios_fotorHolly (viltbrun) og Helios (blågrå) er to nysgjerrige men forsiktige kaniner. De var veldig sky da de ankom fosterhjemmet og var tydelig ikke vant til menneskekontakt. De løp gjerne unna om man tok kontakt eller forsøkte å stryke på dem, og gjemte seg i pappeska eller i hjørner. På tross av at de var veldig sky og redd, har de aldri bitt. De har hele tiden vist et godt lynne.

Idag får vi lov å kose og stryke på dem, og de kan også kose seg med dette (lager koselyder). Helios er den som er mest frempå, og han kan komme og «hjelpe til» når jeg skal ta høy ut av sekken for å fylle på høyhekken. Han er også veldig nysgjerrig når jeg skal gjøre reint og skal ha litt å si på hvordan jeg gjør dette. Han kan dytte litt på meg når jeg står i veien. Holly er litt mer i bakgrunn, men når hun skjønner at det er mat i lufta da kan hun være veldig frempå. Holly og Helios er veldig veldig glad i høy og godbiter, og har god appetitt.

Det er vanskelig å ikke bli glad i disse to sjarmørene, med en fin blandig av forsiktighet og nysgjerrighet, og godt lynne.

Kaninene skal ikke stå i bur, men må få mulighet til å leve i tråd med sine naturlige behov. Vi ønsker at adoptivhjemmet skal holde kaninene i tråd med Marit Emilie Buseths anbefalinger om kaninhold. Les mer om det her: http://maritemilie.com/.

Det koster 800 kroner å adoptere en kanin fra Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø (DBT). Gebyret skal gå til å dekke noen av de utgiftene DBT har hatt på kaninen mens den har vært i fosterhjem. Alle kaniner som omplasseres via DBT har fått helsesjekk, og er kastrert og ID-merket, samt har fått eventuelle nødvendige helsebehandlinger.

Send epost til smadyrgruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com hvis du er interessert i å adoptere kaninene.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.